Rezistenta blocurilor ceramice la activitatea seismica

Rezistenta blocurilor ceramice la activitatea seismica

Fiecare dintre noi, ne dorim o casa in care sa ne simtim confortabil si in siguranta. 

Romania este o tara cu o activitate seismica ridicata, acesta fiind motivul pentru care s-au dezvoltat game de blocuri ceramice cu o rezistenta crescuta la activitatea seismica din tara noastra. Acestea au o amprenta suplimentara in rostul vertical de mortar, pentru a oferi constructiilor realizate cu aceste blocuri ceramice, un plus de siguranta la actiunea cutremurelor. Configuratia acestor blocuri ceramice S imbunatateste mecanismul de cedare sub actiunea solicitarilor de tip seismic. Rezistenta la forfecare in rostul vertical de mortar este sporita cu pana la 30% fata de produsele tip locas de mortar.


In cadrul portofoliului Porotherm, putem gasi blocuri ceramice cu proprietatile descrise mai sus, care au fost adaptate tarii noastre tinandu-se cont de temperaturile, umiditatea si activitatea seismica din Romania, tocmai pentru a oferi caselor noastre siguranta si durabilitate.


Configuratia geometrica a blocurilor ceramice de tip Porotherm STH, din gama Porotherm TermoExpert, respecta in totalitate prevederile codurilor de proiectare si pot fi utilizate pentru executia peretilor structurali (portanti) din zidarie, la constructii in toate zonele seismice ale tarii, dar si pentru executia peretilor nestructurali de inchidere sau a panourilor de zidarie inramata la structuri in cadre.


In regiunile tarii cu seismicitate ag ≤ 0.15g (hasurate pe harta) este permisa utilizarea blocului ceramic Porotherm 25/30 Light Plus pentru realizarea peretilor structurali din zidarie (portanti).


Pentru mai multe informatii despre produsele Porotherm, puteti accesa link-ul: 

https://www.wienerberger.ro/produse/zidarie-porotherm/blocuri-ceramice-porotherm.html

Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.