Cum ne afecteaza conditiile meteo locuinta?

Cum ne afecteaza conditiile meteo locuinta?

Vremea severa poate afecta multe dintre lucrurile importante din viata ta. De la masina, pana la programul tau zilnic si locul caruia ii spui acasa. In ultimii ani am ajuns sa avem vreme imprevizibila si temperaturi destul de oscilante. Acest lucru poate sa insemne temperaturi negative, temperaturi ridicate, ploi spontane, ninsori, viscol, conditii de inghet puternic si chiar grindina. Cu toate astea, intrebarea principala ramane: Cum ne afecteaza conditiile meteo locuinta?

Insa poate cel mai tulburator efect al schimbarilor climatice este aparitia fenomenelor meteo extreme. Acestea apar sub forma de vanturi si furtuni puternice sau precipitatii si ninsori abundente, care pot crea pagube majore si pot afecta vietile a mii de oameni. Tocmai de aceea, e important sa stii cum sa-ti pregatesti casa.

Ploaie

Atat la blocuri, cat si la case, o parte foarte importanta a structurii este reprezentanta de catre acoperis, iar acesta poate fi afectat serios de catre precipitatii, daca nu este bine realizat. De multe ori, apa se va infiltra si va afecta tavanul, peretii si obiectele pe care lei ai in casa, asta insemnand un cost in plus pe care trebuie sa il ai in vedere. Astfel, este recomandat sa fii atent ca orice mica problema a acoperisului sa fie reparata in timp util pentru a evita costuri suplimentare.

Temperatura scazuta/ridicata

Un alt factor important este temperatura, motiv pentru care ar fi o idee buna sa-ti izolezi locuinta. Conform Energuide, izolatia are rolul de a forma in jurul casei tale o bariera, menita sa actioneze ca o zona tampon intre vremea de afara si interiorul casei tale. Tinand cont de acest lucru, este foarte important sa folosesti materiale de buna calitate, care sa reziste la temperaturi ridicate si sa iti ofere confortul termic de care ai nevoie.

Vant puternic

De la an la an, ne confruntam cu furtuni si vanturi din ce in ce mai puternice, care pot fi un pericol atat asupra spatiului public cat si asupra locuintelor private. Tocmai de aceea, e important sa iei masuri pentru a fortifica partile mai vulnerabile ale casei tale impotriva vantului.

Este recomandat sa repari orice elemente care s-ar putea desprinde din fatada, peretii si acoperisul casei, precum si la cosul de fum sau la veranda, daca este cazul. Intr-o furtuna puternica, orice lucru care nu e bine fixat se poate desprinde si poate cauza pagube locuintei tale si a oamenilor din jurul acesteia. 

Zapada

Poate cea mai solicitata zona a casei tale atunci cand vorbim de zapada abundenta, este acoperisul. Exista in Romania diverse reglementari care prevad modul in care trebuie construit acoperisul, in functie de incarcatura de zapada din regiunea ta. In plus, iti poti proteja acoperisul dar si oamenii care circula in proximitatea casei tale cu ajutorul accesorilor: taietoare de zapada, grilaje parazapada (tip scara sau tubular) si garnitura de acces acoperis.

Grindina

Candva un fenomen relativ rar in Romania, grindina s-a intensificat considerabil in ultimii ani. Poate fi un fenomen foarte distructiv, care afecteaza grav culturile si casele din zonele in care apare. Din fericire, efectele grindinei pot fi diminuate considerabil daca folosesti materiale de calitate pentru constructia si izolarea acoperisului casei.

Nu uita sa faci inspectii regulate ale casei, ca sa poti inlocui elemente lipsa si sa poti repara orice defectiuni.

Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.