Sistemul Porotherm de la Wienerberger

Sistemul Porotherm de la Wienerberger

Caramida are, desigur, si cateva dezavantaje, insa majoritatea nu sunt intalnite la sistemul Porotherm, conceput de catre Wienerberger. Totusi, este bine sa le cunoastem. 

• Utilizarea caramizii presupune un timp de executie a fundatiei si a zidariei mai lung decat in cazul altor materiale.

• Modificarea ulterioara a compartimentarii camerelor, intr-o casa din zidarie portanta, este limitata de structura de rezistenta, din cauza faptului ca majoritatea peretilor casei au rol structural.

• Structura unei case din zidarie portanta este dictata de regimul seismic al amplasamentului, astfel incat zonele cu seismicitate ridicata impun o densitate ridicata de pereti structurali si limitari in regimul de inaltime.

Sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm de la Wienerberger

Asa cum precizam mai sus, caramida originala Porotherm de la Wienerberger reuseste sa elimine majoritatea dezavantajelor caramizii, atat prin calitatile propriu-zise ale produselor, dar mai ales prin posibilitatea de utilizare a intregului sistem de zidarie Porotherm.

Avantajele caramizii si sistemului Porotherm de la Wienerberger

• Timp mai scurt de executie, datorita modului de imbinare a intregului sistem de zidarie Porotherm: blocuri ceramice, mortare, buiandrugi, plansee ceramice.

• Rezistenta sporita la cutremur, prin gama de blocuri ceramice “STh”, din categoria de produse TermoExpert.

• Posibilitatea utilizarii sortimentelor de blocuri ceramice de tip jumatate sau treimi fractionate, la teserea zidariei, fapt ce reduce timpul de executie si deseurile din sparturi de santier.

• Un confort interior de exceptie. Casele construite cu sistemul de zidarie Porotherm sunt excelent izolate fonic si termic, atat datorita caracteristicilor blocurilor ceramice, cat si datorita celorlate elemente de constructie: buiandrugi, plansee ceramice, mortar termoizolant. Caramizile Porotherm permit peretilor sa „respire” prin porii blocurilor ceramice, astfel incat atmosfera din casa va fi mereu placuta si nu se va acumula umezeala sub tencuiala.

• O performanta termica foarte buna este data de blocurile ceramice Porotherm STh impreuna cu mortarul termoizolant Porotherm TM.

Doar caramida Porotherm fabricata de Wienerberger este cea originala

Exista in piata numeroase caramizi cu goluri verticale, recomandate drept „caramizi de tip Porotherm”. Caramida originala Porotherm este produsa doar de Wienerberger si este rezultatul unui proces indelungat de perfectionare a caramizilor cu goluri verticale, in urma a peste 195 de ani de inovatie in constructii.

Caramida, ca material de constructie, iti va oferi casa pe care ti-o doresti

In final, decizia asupra materialelor de constructie pe care le vei folosi iti apartine doar tie, dupa ce te-ai consultat, evident, cu arhitectul si cu structuristul. Cel mai important lucru de retinut este insa ca, daca iti doresti o casa in care familia ta sa traiasca sanatos, pentru mai multe generatii, poate chiar si peste 100 de ani, caramida este cea mai buna optiune. Sa construiesti o casa este un proces dificil si costisitor, dar tocmai de aceea merita sa o faci asa cum trebuie. Probabil ca o data in viata iti faci o casa, asadar trebuie sa fii sigur ca ai construit-o solida si eficienta energetic, astfel incat sa iti aduca economii ulterioare. Mai este bine de stiut ca, din 2020, odata cu Directiva 31/2010 a Uniunii Europene, toate casele nou construite trebuie sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero.

Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.