Depozitarea materialelor de constructie

Depozitarea materialelor de constructie

Sfaturile urmatoare sunt aplicabile in cazul in care iti construiesti o casa in regim propriu sau printr-o firma de constructii care accepta sa iti cumperi singur materialele. Ideal ar fi ca toate materialele sa fie cumparate progresiv, pe masura nevoilor, lucru care ar trebui sa iti fie explicat si solicitat de catre dirigintele de santier si de catre proiectant. Totusi, sunt situatii in care poti cumpara materiale chiar daca nu ai nevoie de ele, in acel moment. Avantajul situatiei in care iti cumperi singur materialele este acela ca le poti alege dupa calitatea lor, facand un mix optim intre buget si calitate. In plus, poti beneficia in mod direct si de diversele promotii ale magazinelor si depozitelor de materiale de constructii.

Ce fac in cazul in care am cumparat materiale, dar nu a venit momentul sa le folosesc?

•             Depozitarea pe terenul tau - care este totusi de evitat

In cazul in care esti obligat sa iti depozitezi materialele pe santier, trebuie sa ai grija ca sunt fie intr-un container, fie intr-un depozit, protejate. Daca perioada dintre cumparare si folosire va fi lunga, iar vremea nefavorabila, risti ca materialele sa-si piarda proprietatile si chiar garantia, daca nu sunt pastrate corespunzator. De exemplu, fierul poate rugini, lemnul poate mucegai si tot asa, iar in momentul in care vei avea nevoie de materiale, va trebui sa inlocuiesti o parte dintre ele.

•             Depozitarea la magazin

In cazul in care nu ai unde sa depozitezi materialele, iar magazinul sau depozitul poate sa iti ofere un asemenea serviciu, iti recomandam sa cumperi materialele prin custodie - platesti materialele, iar compania ti le depoziteaza pana in momentul in care ai nevoie de ele. Aceasta optiune iti va pastra materialele „ca noi”, avand in vedere ca vor fi depozitate in aceleasi conditii in care sunt si cele disponibile pentru vanzare. 

Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.