Alegerea Materialelor

Alegerea Materialelor

Alegerea materialelor de constructie. Cand,cum si de unde?

Bazeaza-te pe arhitect si pe firma de constructii, dar fii informat

In cazul in care ai contractat cu in arhitect si apoi o firma de constructii care sa se ocupe integral de proiect, vei primi sugestii privind materialele potrivite pentru dorintele si proiectul tau. Trebuie sa te asiguri insa ca si tu cunosti toate detaliile legate de materialele care formeaza baza casei tale - fundatia, zidaria, acoperisul, instalatiile. Studiaza si tu tipurile de materiale de constructii, calitatile si proprietatile lor, inclusiv costurile. Discuta-le in detaliu cu specialistii pentru a alege impreuna, in cunostinta de cauza, optiunea potrivita pentru casata.

Cum alegi magazinul de unde sa cumperi materialele?

Intereseaza-te in mai multe locuri despre serviciile si preturile pe care le poti obtine. Un prim criteriu de alegere este cel al proximitatii, deoarece cu cat depozitul se afla mai aproape de santierul tau, cu atat te poti astepta la costuri de transport mai mici.Totusi, transportul nu se face mereu de la depozit, materialele fiind livrate direct la santier si din alte locatii - fabrici sau depozite centrale.

Depozitele ofera o serie de servicii, ce pot fi atat utile la santier cat si eficiente economic. Intereseaza-te cu atentie despre disponibilitatea materialelor dorite, preturi si discount-uri,dar si despre facilitatile de transport - in transe sau nu, cu masini cu macara sau nu - si alte servicii pe care depozitele ti le pot oferi.

Trebuie sa fii atent la detalii atunci cand cumperi materiale de constructie

Iarasi este important sa ai referinte pozitive despre depozitul sau magazinul de la care achizitionezi materialele sau sa ai o recomandare de la cineva care deja si-a pastrat materialele printr-un sistem de custodie. Cu cat mentii mai mult contactul cu seful dedepozit sau de magazin, cu atat e mai bine, mai ales inainte sa ridici materialele. Pentru ca trebuie semnat un contract de custodie pentru materialele pe care le vei cumpara, trebuie sa fii foarte atent la toate clauzele si la toate detaliile acestuia.

Alegerea materialelor este esentiala pentru calitatea casei tale. Iar alegerea magazinului de unde vei cumpara aceste materiale este esentiala pentru costurile si eficienta operationala a lucrului pe santierul casei tale.


Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.