Arhitectul - cel mai important partener

Arhitectul - cel mai important partener

Arhitectul este specialistul cu care trebuie sa faci primul pas catre construirea casei la care visezi. El este cel care va transforma ideile tale in realitate si va coordona intregul proces pana la final. El te va indruma atent in deciziile pe care trebuie sa le iei ca sa realizezi constructia, tinand cont mereu de legile, actele, aprobarile si posibilitatile tehnice disponibile. Arhitectul va fi partenerul tau pe masura ce construiti casa. El este o investitie, nu o cheltuiala, pentru ca doar un arhitect poate gandi si duce la bun sfarsit un proiect de casa reusit.

Cum sa alegi un architect?

Sa alegi arhitectul potrivit pentru tine este un proces care necesita timp, dar merita. Profesionalismul, competenta tehnica si, de ce nu, viziunea artistica trebuie sa primeze in alegerea arhitectului. Iar aceste lucruri se pot verifica anterior consultandu-i portofoliul de lucrari, precum si clientii, cu care poti sta de vorba. Iata cateva puncte-cheie in alegerea inspirata a unui arhitect:

•Nu intarzia cautarea. Este bine sa ai arhitectul alaturi de tine de la inceput, pentru a lamuri toate aspectele care vor face proiectul tau unul de succes.

•Fii sigur ca ai mai multe optiuni pe care sa le compari. Asa ca nu te opri la primul arhitect pe care il cunosti. Discuta cu cel putin trei.

•Cere-le arhitectilor cele mai noi lucrari din portofoliu. E bine sa vezi expertiza acestora, atat la nivel de propunere, cat si la nivel de executie.

•Pune-le aceleasi intrebari si incearca sa ii evaluezi cat mai impartial pana in momentul in care te vei hotari pe optiunea finala.

•Chiar si dupa alegerea arhitectului, continua sa pui intrebari, ca sa fii lamurit si sa intelegi absolut fiecare aspect al proiectului.

Cel mai important pana la urma este ai o relatie deschisa cu arhitectul tau. Pentru ca in afara de relatia comerciala, chiar va trebui sa aveti viziuni comune asupra a ceea ce inseamna un proiect reusit. Sa impartasiti aceleasi idei si gusturi te va ajuta enorm. Pentru ca un arhitect este un om creativ, cu viziune, care daca lucreaza cu pasiune la un proiect, poate livra un produs finit mult mai bun.


Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.