Ce beneficii iti aduce caramida pentru casa ta?

Ce beneficii iti aduce caramida pentru casa ta?

"Blocurile ceramice de argila sunt naturale si sanatoase, sunt capabile sa respire, sa pastreze caldura si sa echilibreze in mod optim umiditatea si temperatura aerului din camera. Pe scurt: blocurile de argila asigura un climat in interiorul camerelor sanatos si placut", Peter Tappler, analist mediu.

Decizia de a construi o casa poate fi un pas curajos pentru fiecare dintre noi. In piata exista multe opinii in legatura cu alegerea blocurilor ceramice versus alte materiale de constructii, insa noi credem ca decizia iti apartine in totalitate. Ai nevoie de informatii corecte, care te vor ajuta sa intelegi mai bine care este cel mai potrivit material de constructie pentru casa ta. 

Cum iti asiguri un climat sanatos in interiorul locuintei tale?

Materialele de constructii din argila sunt capabile sa regleze si sa te apere intr-un mod natural de umezeala. In felul acesta, blocurile ceramice contribuie la calitatea aerului din interior si sanatatea familiei tale. In plus, casele construite cu blocuri ceramice nu emit nici un poluant sau alergen in aerul pe care il respiri in cadrul casei tale. Studiile demonstreaza ca toate casele din caramida genereaza emisii considerabil mai mici decat alte constructii care au in componenta lor alte materiale de constructii. Valorile emisiilor pentru COV (compusi organici volatili), care sunt uneori responsabili pentru numarul tot mai mare de alergii, precum si formaldehida, nu sunt detectabile in materialele de constructie care au la baza argila.

Eficienta energetica si echilibru termic in interiorul casei?

Bineinteles. Datorita combinarii formei blocurilor ceramice si a consistentei argilei, caramizile pot face ceea ce alte materiale de constructie nu pot: izoleaza impotriva frigului si stocheaza caldura. Acestea previn racirea rapida in timpul iernii si protejeaza impotriva supraincalzirii in timpul verii. Si o fac fara izolatie termica suplimentara pe fatada sau sisteme de aer conditionat si ventilatie. Astfel, acestea contribuie la reducerea semnificativa a cererii de energie pentru incalzire sau racire. In plus, iti ofera din plin confortul termic de care ai nevoie.

Blocurile ceramice sunt materiale ecologice si sustin mediul inconjurator?

Toate materialele de constructie din argila sunt durabile si ecologice - o constructie cu blocuri ceramice poate avea o durata de viata de peste 100 de ani. Acestea sunt realizate din materii prime naturale (pamant, apa, aer, foc). In plus, datorita duratei de viata foarte lungi, impactul initial al materialului asupra mediului este foarte redus. Produsele ceramice genereaza emisii mai reduse de gaze cu efect de sera in timpul fazei de productie decat produsele din beton vandute pe piata UE. Valorile produselor ceramice variaza intre 46 si 75 kg de produs CO2 / m3, in timp ce valorile pentru produsele din beton si AAC variaza intre 85 si 120 kg CO2 / m3.

Materialele de constructii din argila nu trebuie tratate cu substante chimice pentru a obtine protectie impotriva focului sau a umezelii. Pentru a imbunatati calitatea produselor, se utilizeaza numai aditivi care sunt testati pe scara larga eco-friendly, fiind astfel in armonie cu oamenii si natura.

Caramizile iti pot asigura izolare fonica?

Zidaria de caramida are proprietati foarte bune de izolare fonica. Cu cat zidul este mai masiv, cu atat se reduce zgomotul atat din exterior, cat si din interior. 

Ce alte avantaje iti ofera blocurile ceramice?

Blocurile ceramice sunt rezistente, stabile si sigure chiar si in cazul constructiilor cu mai multe etaje.

Datorita rezistentei mecanice si a stabilitatii lor peretii din blocuri ceramice protejeaza si in caz de cutremure.

Sunt ignifuge, fiind incadrate la cea mai buna clasa de reactie la foc.

In plus constructia are costuri de intretinere reduse pe toata durata de viata, deoarece blocurile ceramice pot rezista unor socuri si tensiuni puternice.

Astfel utilizand tehnologii de ultima ora si expertiza celor mai buni specialisti din domeniu, blocurile ceramice Porotherm reprezinta solutii moderne, cu specificatii adaptate la conditiile de mediu si clima, conform normelor de constructie ale tarii noastre. 

Noi credem ca investitia intr-o constructie cu zidarie ceramica iti ofera garantia unei locuinte in care viitoarele generatii vor trai intr-un mediu sanatos si sigur.


Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.