De ce sunt materialele ceramice, tigla si caramida, considerate produse naturale?

De ce sunt materialele ceramice, tigla si caramida, considerate produse naturale?

Arhitectura contemporana necesita materiale de constructie atemporale, care si-au dovedit proprietatile de-a lungul a mii de ani. Caramizile si tigla ceramica au tinut pasul cu vremurile si tendintele, fiind in acelasi timp inovatoare si moderne. 

Pornind de la cele 4 elemente fundamentale – pamant, apa, aer, foc – blocurile ceramicesi tiglele ceramice sunt create pentru case facute sa dureze, in armonie cu mediul inconjurator. Aceasta au in componenta lor argila, iar mai apoi sunt arse in cuptoare intre 800-1000 de grade Celsius. Materialele ceramice pot fi reciclate, avand astfel grija de mediul inconjurator.

Indiferent ca ne raportam la o locuinta pe care deja o avem, sau ne dorim sa construim pas cu pas casa visurilor, in final exista cateva lucruri importante de care ar trebui sa tinem cont: calitatea materialelor de constructie care iti asigura un climat interior sanatos si confortul termic optim pentru tine si familia ta. Cladirile construite cu blocuri ceramice si care au acoperis ceramic reprezinta si au reprezentat intotdeauna o inalta calitate a vietii si a spatiului locuit.

Blocurile ceramice Porotherm si acoperisul ceramic Tondach ar trebui sa faca parte din orice strategie pentru constructiile ecologice. In plus recomandam sa avem in vedere impactul pe care cladirile il au asupra consumului de energie, asupra mediului dar si asupra calitatii vietii noastre si a familiei.

Toate locuintele, indiferent ca ne referim la blocuri de locuinte unifamiliare sau case in regim propriu ar trebui sa raspunda provocarilor viitorului. Pe langa aspectul frumos al cladirii/casei si al acoperisului, o locuinta este cu adevarat spectaculoasa daca este durabila, eficienta energetic si daca fiecare inovatie arhitecturala din componenta sa ii aduce un beneficiu clientului care locuieste in interiorul acesteia. Caramizile Porotherm si tigla ceramica Tondach sunt atat de versatile incat pot intruni chiar si cele mai exigente cerinte, ajungand sa creeze in final o casa cu adevarat spectaculoasa.

Comentarii (0)

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.