martha29

Numar postare: 69

Thursday, 14 December 2017, 07:46 am

martha29

Bună ziua! As avea nevoie de un sfat profesionist. Am început construcția unei case (p+1) din caramida porotherm si structura de beton in aprilie anul acesta. Am ajuns cu ea la stadiul gri în septembrie-octombrie, tencuiala mecanizata și sapa mecanizata. Nu am apucat s-o izolam exterior. La jumătatea lunii noiembrie am pornit căldură cu centrala pe gaze. Totul părea în regula pana a da drumul la căldură. imediat ce am dat căldură, colturile camerelor au început sa se umezeasca rău. geamurile sunt de termopan salamander geam triplu. Am ținut căldură 2 săptămâni zi și noapte și 2 dezumidificatoare, în ideea ca scapam de umiditate și condens și ne putem continua gletul și celelalte. Nu am rezolvat nimic, colturile camerelor erau umede. Ce este de făcut? Este vreo eroare de construcție? 

 • 1 month ago

  Echipa Instacasa

  Buna ziua! Problema umiditatii acumulate in colturile camerelor este generata de diferenta dintre performatele termice (rezistenta la transfer termic) ale peretilor de zidarie si elementelor de beton armat (stalpi si centuri/grinzi de beton armat). Zonele adiacente elementelor de beton armat sunt mai reci si conduc la condensul aerului cald pe suprafata acestora. Acest gen de situatie se evita respectand detalii de executie specifice, prin care este prevazuta izolarea termica suplimentara a elementelor de beton armat. Este posibil ca in urma realizarii termoizolarii exterioare a cladirii, aceste diferente de performanta termica intre beton si zidarie sa fie compensate prin gradul ridicat de izolare a termosistemului, fara a fi necesara o izolare suplimentara a elementelor de beton armat (posibila doar prin iesirea in consola spre exterior a zidariei, fata de elementele de beton armat). Pana la aplicarea termosistemului, aceasta problema va persista, fara a fi cauzata de o eroare anume in executie. Aplicarea termosistemului prevazut in proiectul de executie, ar trebui sa reprezinte solutia problemei semnalate. Recomandarea noastra este de a contacta specialistul dumneavoastra, in acest caz arhitectul, care a prevazut o anumita grosime si un anumit tip de termosistem, pentru a se asigura de confortul higrotermic la interiorul constructiei dumneavoastra.

 • 3 weeks ago

  RUBIK

  Buna ziua, Sunt Constructor si nu demult timp am construit o casa cu concursul unui beneficiar intelept folosin caramida Sth 38,plansee ceramice iar partea de structura la cerintele noastre a fost retrasa ,astfel incat zona centurilor si cea a stalpilor a fost acoperita cu PTH 11,5 N+F. Vreau sa ajung la faptul ca o fost solutia foarte buna pentru ca am sezizat ca in timpul sezonului rece in momentul cand incalzeam interiorul pentru a mai face unele lucrari zonele interioare de beton nu au condensat. Recomand acest sistem in care structura de beton este retrasa si acoperita de ceramica. O casa care a iesit si are performante energetice foarte bune. Cu stima, Rubik

 • 3 weeks ago

  martha29

  Mulțumesc frumos pentru sfaturi! Constructorul meu nu a procedat asa, nici arhitectul / structuristul nu au prevăzut lucrul acesta și acum eu trebuie sa suport consecințele. Am mari temeri la izolația exterioara pe care vreau s-o fac în primăvara, cu vata bazaltica de 10 ( am inteles ca ar fi mai buna decât polistirenul). Considerați necesara tencuirea exterioara și apoi aplicarea vitei sau se montează direct vata? încă nu am tocmit echipa pentru izolarea exterioara. Am mari temeri ca nu voi găsi profesioniști în Craiova sa-mi remedieze problema umidității în structurile de beton. Sper sa reușesc s-o rezolvam prin izolarea termica sa pot sa locuiesc anul viitor în casa noua nu sa stau și sa mă uit la ea... Cu bine, M. A.

Fa-ti cont sau logheaza-te pentru a publica un comentariu.

Ultimele postari

Thursday, 14 December 2017, 07:46 am

Bună ziua! As avea nevoie de un sfat profesionist. Am început construcția unei case (p+1) d...

Vezi detalii

Articole din categorie

Thursday, 14 December 2017, 07:46 am

Bună ziua! As avea nevoie de un sfat profesionist. Am început construcția unei case (p+1) d...

Vezi detalii

Monday, 04 December 2017, 16:08 pm

Vezi detalii

Sunday, 03 December 2017, 11:54 am

La o casa din blocuri ceramice, este nevoie de izolatie? Care ar fi pasi urmatori la peretii exte...

Vezi detalii