martha29

Numar postare: 69

Thursday, 14 December 2017, 07:46 am

martha29

Bună ziua! As avea nevoie de un sfat profesionist. Am început construcția unei case (p+1) din caramida porotherm si structura de beton in aprilie anul acesta. Am ajuns cu ea la stadiul gri în septembrie-octombrie, tencuiala mecanizata și sapa mecanizata. Nu am apucat s-o izolam exterior. La jumătatea lunii noiembrie am pornit căldură cu centrala pe gaze. Totul părea în regula pana a da drumul la căldură. imediat ce am dat căldură, colturile camerelor au început sa se umezeasca rău. geamurile sunt de termopan salamander geam triplu. Am ținut căldură 2 săptămâni zi și noapte și 2 dezumidificatoare, în ideea ca scapam de umiditate și condens și ne putem continua gletul și celelalte. Nu am rezolvat nimic, colturile camerelor erau umede. Ce este de făcut? Este vreo eroare de construcție? 

 • 2 years ago

  Echipa Instacasa

  Buna ziua! Problema umiditatii acumulate in colturile camerelor este generata de diferenta dintre performatele termice (rezistenta la transfer termic) ale peretilor de zidarie si elementelor de beton armat (stalpi si centuri/grinzi de beton armat). Zonele adiacente elementelor de beton armat sunt mai reci si conduc la condensul aerului cald pe suprafata acestora. Acest gen de situatie se evita respectand detalii de executie specifice, prin care este prevazuta izolarea termica suplimentara a elementelor de beton armat. Este posibil ca in urma realizarii termoizolarii exterioare a cladirii, aceste diferente de performanta termica intre beton si zidarie sa fie compensate prin gradul ridicat de izolare a termosistemului, fara a fi necesara o izolare suplimentara a elementelor de beton armat (posibila doar prin iesirea in consola spre exterior a zidariei, fata de elementele de beton armat). Pana la aplicarea termosistemului, aceasta problema va persista, fara a fi cauzata de o eroare anume in executie. Aplicarea termosistemului prevazut in proiectul de executie, ar trebui sa reprezinte solutia problemei semnalate. Recomandarea noastra este de a contacta specialistul dumneavoastra, in acest caz arhitectul, care a prevazut o anumita grosime si un anumit tip de termosistem, pentru a se asigura de confortul higrotermic la interiorul constructiei dumneavoastra.

 • 2 years ago

  RUBIK

  Buna ziua, Sunt Constructor si nu demult timp am construit o casa cu concursul unui beneficiar intelept folosin caramida Sth 38,plansee ceramice iar partea de structura la cerintele noastre a fost retrasa ,astfel incat zona centurilor si cea a stalpilor a fost acoperita cu PTH 11,5 N+F. Vreau sa ajung la faptul ca o fost solutia foarte buna pentru ca am sezizat ca in timpul sezonului rece in momentul cand incalzeam interiorul pentru a mai face unele lucrari zonele interioare de beton nu au condensat. Recomand acest sistem in care structura de beton este retrasa si acoperita de ceramica. O casa care a iesit si are performante energetice foarte bune. Cu stima, Rubik

 • 2 years ago

  martha29

  Mulțumesc frumos pentru sfaturi! Constructorul meu nu a procedat asa, nici arhitectul / structuristul nu au prevăzut lucrul acesta și acum eu trebuie sa suport consecințele. Am mari temeri la izolația exterioara pe care vreau s-o fac în primăvara, cu vata bazaltica de 10 ( am inteles ca ar fi mai buna decât polistirenul). Considerați necesara tencuirea exterioara și apoi aplicarea vitei sau se montează direct vata? încă nu am tocmit echipa pentru izolarea exterioara. Am mari temeri ca nu voi găsi profesioniști în Craiova sa-mi remedieze problema umidității în structurile de beton. Sper sa reușesc s-o rezolvam prin izolarea termica sa pot sa locuiesc anul viitor în casa noua nu sa stau și sa mă uit la ea... Cu bine, M. A.

 • 2 years ago

  gelus

  Intodeauna cind betonul nu intra i contact direct nu mai suntprobleme.Stilpi pot fi imbracati si cu vata de fatada sau polistiren extrudat de min 3 cm.Foarte multi constructori elimina ,banalul,carton dintre beton si caramida.Ma lovesc in permanenta de ultraspecialisti care da solutii pentru infiltatii total aiurea.De curind am dat de un ,dorel care il convinsase pe beneficiar sa placheze pereti cu polistiren extrudat,sa elimine mucegaiul,dar el nu ii spusese ca intii trebui eliminata cauza infiltrarii.In continuare partea exterioara prelu50-60 % umiditate din apa deversata pe perete.La mucgai si infiltrati se elimina cauza si dupa aceea se ofera solutii de izolare si eliminare a umiditatti.Alt caz recent la o casa in constructie fara acoperis si doar partial conservata pe timpul ierni se dorea placarea cu tencuiala de egalizare si aplicare de polistiren cind temp ext sunyt cum sunt si peretii si planseele erau cu pelicula de gheata,cind am spart o caramida a inceput sa siruie apa.Aici beneficiarul este direct raspunzator,gasise mesteri cu pretmic si fara lucrari actualmente si sa bucurat ca scuteste bani.Inchipuiti-va ce se intimpla ulterior.Scuza ca va monta centrala si va da drumul la caldura si se poate lucra.MAI OAMENI BUN CUM POTI LUCRA CU APA SIROIND PE PERETI DEJA INGHETATI SI FARA PROTECTIE DEASUPRA,CHIAR VA MERITATI SOARTA ASI BATAIA DE JOC A DOREILOR.cIND INVESTESTI ,AI GRIJA DE BANI,CONFORTUL SI SANATATEA TA.O ZI BUNA

Fa-ti cont sau logheaza-te pentru a publica un comentariu.

Ultimele postari

Thursday, 14 December 2017, 07:46 am

Bună ziua! As avea nevoie de un sfat profesionist. Am început construcția unei case (p+1) d...

Vezi detalii

Articole din categorie

Thursday, 27 February 2020, 17:02 pm

Buna ziua!Am nevoie cat mai repede posibil de mester care sa puna faianta, gresia si obiectele sa...

Vezi detalii

Saturday, 01 February 2020, 06:06 am

Bună ziua.Am nevoie de un sfat, ce vopsea îmi recomandați ca să vopsesc sipca metali...

Vezi detalii

Wednesday, 22 January 2020, 13:07 pm

Bună ziua,am o întrebare:fundația unei clădiri adâncă crește rezistența acelei clădir...

Vezi detalii