YCK

YTONG vs POROTHERM

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou de 2S+P+10ET.
Structura este monolit insa peretii despartitori intre apartamente precum si spatiul de sub geamuri sunt realizate din blocuri YTONG.
Compartimentarea interioara este realizata din gipscarton iar izolatia exterioara este facuta cu polistiren expandat de 100mm.
Poza plan cote si legenda: https://ibb.co/fVMo5G (apartamentul in discutie este in partea stanga jos, incadrat in chenar rosu, orientare SSE).

Obs: In planul de cote la legenda, apare denumirea de POROTHERM la categoria compartimentari interioare/zidarie exterioara insa eu am fost pe santier in timp ce acesta se construia si am vazut clar blocurile gri de YTONG nu cele rosii de POROTHERM folosite atat la peretii exteriori sub geamuri cat si la peretii despartitori dintre apartamente.

As vrea sa stiu daca dpdv al transferului termic voi fi nevoit sa cheltuiesc mai multi bani pentru mentinerea unei temperaturi ambientale constante in conditiile in care dezvoltatorul a ales sa foloseasca YTONG fata de POROTHERM.

Daca aveti observatii pe care eu nu le-am observat si care va ridica semne de intrebare va rog sa mi le semnalati.

Multumesc,
Gabi

Sfatul specialistului

2017-12-08 13:44:12

Buna ziua,

Pentru a obtine informatii cu privire la materialele utilizate pe parcursul executiei, puteti solicita documentele de calitate ale acestora, documente ce ar trebui sa fie pastrate in cartea tehnica a constructiei. Aceasta cuprinde documente privind proiectarea, executia, receptia, exploatarea, intretinerea, repararea si urmarirea in timp a constructiei.

In ceea ce priveste performanta energetica a cladirii, aceasta poate fi evaluata doar prin intermediul unui audit energetic, concretizat prin certificatul de performanta energetica a cladirii. Acest certificat trebuie sa fie prezent in cartea tehnica a constructiei.

In concluzie, prin consultarea cartii tehnice a constructiei, intocmita conform HG 343/2017, va puteti asigura de faptul ca imobilul respecta cerintele privind calitatea in constructii.

Echipa Instacasa