Instacasa

Beneficiile blocurilor ceramice in contructia unei case eficiente energetic

Beneficiile blocurilor ceramice in contructia unei case eficiente energetic

Pornind de la inovatia de aproape 200 de ani, specialistii companiei noastre au dezvoltat

o locuinta moderna, adaptata atat prezentului, cat si viitorului.


Prin proiectul de Casa e4 din caramida de la Wienerberger, ne-am propus sa demonstram ca directiva 31/2010 a Uniunii Europene este fezabila in viata reala si ca o astfel de locuinta trainica, cu perfomante ridicate din punct de vedere energetic, poate fi construita la costuri totale accesibile, apropiate de nivelul pietei locale.


Proiectul ofera un studiu de caz excelent tuturor celor interesati sa isi construiasca o locuinta in viitorul apropiat si demonstreaza ca o astfel de locuinta, performanta energetic, poate fi realizata doar printr-o proiectare riguroasa, prin utilizarea unor materiale de constructii de o calitate ridicata si o atenta supervizare a lucrarilor de executie. 


Astfel, consideram ca acest spatiu de viata constienta, indeplineste cele mai inalte standarde ale profesionistilor din domeniu si ale beneficiarilor informati, care gasesc in ea solutii la toate problemele si satisfactie pentru toate fatetele personalitatii lor. Si pentru toate valorile lor, respectandu-le atat principiile ecologice, cat si nevoile pragmatice. 


Tinand cont de toate acestea, Casa e4 din caramida de la Wienerberger are la baza sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm, utilizand blocuri ceramice din gama Porotherm TermoExpert si Porotherm Complet pentru zidaria exterioara, blocuri ceramice din gama Porotherm Interior pentru compartimentare, mortar Porotherm TM, planseul ceramic Porotherm si buiandrugi Porotherm.


Porotherm 38 STh din gama Porotherm TermoExpert este utilizat pentru zidaria exterioara, deoarece la momentul executiei era blocul ceramic cu cea mai buna conductivitate termica de pe piata blocurilor ceramice din Romania, un produs unic, sub un patent exclusiv Wienerberger. Performanta termica excelenta a acestor caramizi este oferita de configuratia geometrica de fagure, care mareste astfel considerabil performantele termice ale caramizii, in comparatie cu alte produse de pe piata.


Intre timp, a fost lansat in Romania produsul Porotherm 36.5 TermoPlus, un bloc ceramic slefuit cu insertii de vata minerala bazaltica, destinat zidariilor cu rosturi subtiri, la executia peretilor nestructurali din zidarie.


La interior, sistemul este completat de caramizile Porotherm 11,5 N+F si Porotherm 20 N+F din gama Porotherm Interior. Cu un necesar de 8 buc/m2 de zidarie, blocurile ceramice din gama Porotherm Interior ofera cel mai bun randament in executie. In plus, folosind blocurile ceramice Porotherm 11,5 N+F si Porotherm 20 N+F, care se imbina perfect multumita sistemului de „Nut” si „Feder”, cantitatea de mortar este redusa, obtinand astfel costuri reduse aferente zidariei de interior.


Pentru Casa e4 din caramida de la Wienerberger am ales planseul ceramic Porotherm, compus din grinzi din beton armat precomprimate cu invelis ceramic Porotherm si blocuri ceramice pentru planseu: Porotherm 60 si Porotherm 45.


In prezent, planseul ceramic Porotherm este una din cele mai bune solutii de pe piata din Romania in categoria planseelor mixte cu nervuri de beton armat. Solutia Porotherm pentru plansee ofera o capacitate portanta deosebita, eficientizeaza consumul de beton si armatura si ofera un timp de executie cu pana la 30% mai rapid fata de produsele clasice de beton armat, economisind astfel atat materiale, cat si timp necesar manoperei.


Buiandrugii Porotherm sunt elemente prefabricate din beton armat precomprimat cu invelis ceramic, care asigura rezistenta si calitatea, fiind in acelasi timp de 5 ori mai rapid de pus in opera decat buiandrugii clasici de beton armat. Prin aceste elemente, sunt eliminate lucrarile de cofrare, armare, turnare si decofrare pe care le-ar fi presupus utilizarea buiandrugilor clasici.


Utilizarea mortarului Porotherm TM in ridicarea zidariei Casei e4, exterioare si interioare, aduce un plus de performanta prin cresterea rezistentei termice. In plus, este foarte simplu de preparat: fiind predozat, se adauga doar apa.Comentarii (1)

AncaBejan

2018-11-22 07:46:28

Porotherm 38 STh din gama Porotherm vor deveni in viitorul apropiat cele mai cautate pt case si nu numai in scurt timp ma gander sa imi fac o casa rezistenta si sa fiu in siguranța cu familia.

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.