Instacasa

Cum obtii o casa performanta energetic?

Cum obtii o casa performanta energetic?

Urmarind crearea unui spatiu de viata constienta, atat pentru beneficiarii informati si responsabili, cat si pentru profesionistii conectati la prezent si la valorile europene, Wienerberger a dezvoltat conceptul de Casa e4, care are la baza urmatoarele principii: energie, economie, ecologie, emotie si sanatate.


Conceptul de Casa e4 din caramida de la Wienerberger, in plus fata de eficienta energetica si ecologie, se axeaza si pe calitatea locuirii cu un cost accesibil al constructiei pentru piata locala. Pentru ca o constructie solida si asumata tine cont de locul pe care se ridica, din toate punctele de vedere.


Confortul si climatul sanatos din interiorul locuintei sunt parametri importanti pentru viitor, mai ales tinand cont de faptul ca oamenii petrec o mare parte din viata in interiorul locuintelor. Stim ca acasa e locul in care manifesti cel mai mult din ceea ce esti. Acasa e locul in care se intalnesc toate personalitatile tale, de aceea combinatia dintre peretii masivi realizati din caramida Porotherm si sistemul inovativ de incalzire racire, asigura un climat interior echilibrat, pentru o viata cu adevarat armonioasa.


Casa e4 din caramida de la Wienerberger permite atingerea unui consum de energie aproape zero deoarece incorporeaza o proiectare riguroasa, utilizand in procesul de constructie materiale de calitate, cu performante termice foarte bune, si in final, beneficiaza de o executie la standarde ridicate.


Toate acestea, pentru ca tu sa poti construi si trai constient, tinand cont de tot ceea ce esti si de tot ceea ce conteaza pentru tine.


Un proiect de Casa e4 din caramida de la Wienerbeger trebuie sa indeplineasca criteriile de mai jos:


• Consum maxim de energie conform Planului National de Actiune in domeniul

performantei energetice.


• Costuri medii de construire si exploatare;

• Utilizarea solutiei premium Wienerberger si obtinerea unei valori U (transmitanta)

a peretelui cuprinsa intre 0,18 – 0,30 W/m2K;

• Utilizarea acoperisului ceramic Tondach, acolo unde este cazul;

• Izolarea termica a constructiei cu vata minerala bazaltica;

• Cerinta de energie pentru incalzire, apa calda, ventilatie, racire trebuie sa fie

acoperita de energii regenerabile*;

• Emisia totala de CO2 a cladirii in perioada de viata (utilizare) a acesteia (nu in

perioada construirii) sa fie sub 30 kg CO2/m2an.

* Energie din surse regenerabile inseamna energie din surse regenerabile non-fosile precum surse eoliene, solare, aerotermale, geotermale, hidrotermale si energie oceanica maritima, biomasa, gaze de depozit, gaze de statii de tratare ape uzate si biogaz.


Comentarii (1)

AncaBejan

2018-11-22 07:49:30

Asta nu o stiam

Logheaza-te in cont pentru a putea adauga un comentariu.